חמות מקללת ליד הילדים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/12/18 10:25 ח בטבת התשעט

שאלה

שלום, אני נשואה ואם לשלושה בנים. כאשר בעלי ואני מבקרים את הוריו בשבתות, חמותי מדברת בשפה לא נאותה ליד הילדים. לעתים כשבעלי יוצא לתפילה היא נוהגת גם לכנות אותו בשמות לידם "איזה מפגר אבא שלכם", "מטומטם" וכדומה. כמובן שלא סיפרתי לו על כך (הוא עצבני כשהיא מדברת כך על אחרים אז אין טעם להגיד שהיא מדברת כך גם עליו כשהוא לא נמצא).. כיצד להעיר לה מבלי לפגוע ביחסים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

טוב שאת חשה תרעומת, ואכן ישנה חובה חינוכית לגדל את הילדים בשפה נקיה.

יחד עם התחושה הנכונה, לא נכון וחכם יהיה שאת תהיי זו שתעיר לה.

בנוסף, הלכתית אין למתוח ביקורת ישירה על הורה.

לפיכך, בקשי מבעלך להתייעץ עם אמו כיצד אתם כהורים יכולים לחזק את השפה הנקיה אצל ילדיכם.

הוא יאמר לה שהילדים שומעים לפעמים מילים לא עדינות והם מחקים זאת ורוכשים שפה רחובית, והוא רוצה שאמא תייעץ לו איך לחנך לשפה נקיה יותר כדי שיוכלו להמשיך את דרכה של המשפחה.

הנסיון מלמד שכאשר אדם עסוק בלהדריך לטובה, הוא עצמו נמנע מלהרע באותו הנושא.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן