חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/04/21 23:18 ז באייר התשפא

שאלה

שלום, חלמתי על הרב מרדכי אליהו ששאלתי אותו על חיבוט הקבר, הוא ענה לי שיש כזה דבר אבל אין ממה לדאוג והתחיל לרקוד. יש לציין שבימים האחרונים חקרתי על חיבוט הקבר ואני אומרת בגלל זה כל יום פרק שירה.

תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אבל אני חושב שזה בהחלט סימן טוב לאדם, כשהחלומות שלו עוסקים בדברים כאלה ובדמויות כאלה.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.