חלומות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/11/18 21:25 ז בכסלו התשעט

שאלה

חלמתי בלילה על שן שמתנדנדת ונשברת חיפשתי באינטרנט פירוש לחלום לפי הקבלה ובכולם כתוב שזה חלום רע וזה חולי שיגרום למוות או משהו כזה ואני ממש מפחדת בגלל זה האם זה נכון? אם כן מה אני יכולה לעשות? יש כאלה שאומרים להיפך שחלומות שוא ידברו מה אני אמורה לעשות אני ממש מפחדת

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. בימינו רוב החלומות אינם חלומות נבואיים אלא השפעה מכל הסובב את האדם במשך היום.

ב. בין אם החלום נכון או לא, הוא בא לעורר את האדם לעשות דברים טובים, ואם אדם יגמול חסד עם רעהו ויעשה צדקה ומשפט, הרי שכעת כבר איננו אותו אדם שחלם, והגומל חסד - חסד יסובבנהו, על כן הרבי במעשים טובים לזולת ובכך לא יהיה מקום לחלום לחול כלל, אפילו אם היה בו איזה מראה אמיתי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ