חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/01/22 11:33 טז בשבט התשפב

שאלה

שלום רב,

חלמתי על אבי היקר ז"ל אשר בן רגינה שנפטר לפני שנה פלוס במוות פתאומי מדום לב. אבא אהוב ויקר מכל שהיה כל עולמי.

חלמתי כי אני רואה את אבי ללא חולצה, הוא היה רגיל לשבת כך בימים החמים מתחת לבניין ביתו. היה נראה רגיל אך שקט ומבולבל אך הייתה לו דימנציה והוא אינו זיהה אותי בכלל רק הסתכל עליי ולא דיבר.

נישקתי אותו וחיבקתי אותו ומאוד כאב לי שהוא לא זוכר אותי. נישקתי אותו ממש וניסיתי להריח את ריח הבושם שלו אך לא היה לו ריח של בושם אלה ריח רגיל של אדם שלא התבשם. לא רע חלילה. שאלתי את אימי מדוע היא לא נותנת לו את הבשמים שלו כדי שיהיה לו ריח טוב וסיפרתי לה שאני עצובה ממש שהוא לא מזהה אותי ושהוא בטח נמצא אצל אנשים שהוא לא מכיר. לאחר מכן בחלום ראיתי ילד שמושיט יד לצדקה ונתתי לן 30 אגורות כי זה מה שהיה לי. כעבור כמה זמן ראיתי את אבי ז"ל ברחוב והוא החזיר לי את הכסף שנתתי רק שהיו קצת יותר מטבעות ממה שנתתי. שאלתי אותו מדוע אתה מחזיר לי את הכסף והוא אמר ככה לא צריך קחי את זה חזרה בהתעקשות. הוא היה אדם כזה שאהב מאוד לתת ולא לקבל חזרה והיה מתעקש שהוא היה בחיים לא לקחת מאיתנו אלה רק לתת לנו. לא יודעת מה זה אומר החלום הזה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החלום הזה אומר שאת מאוד מתגעגעת לאביך. הוא חסר לך מאוד - המוות הפתאומי השאיר אצלך חלל גדול.

החלום מראה שהגעגועים שלך אינם לאיזו דמות כללית של אביך, אלא לחיים הממשיים ביחד: לפגוש אותו כפי שהוא - הם ההופעה שלו והריחות שלו...

כפתרון החלום אפשר להציע לך להביא את הגעגועים לאביך לידי לביטוי מעשי חיובי. לפעול לשימור הזיכרון והמורשת שלו במשפחה, בשכונה, בקהילה. לספר עליו לנכדים. לאסוף זיכרונות עליו ולהכין סרט או ספר עם תמונות שלו, קטעי וודיאו וכד'. כאשר תתני לגעגועים שלך ביטוי מעשי, תיטיבי עם אביך וגם עם עצמך.