חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/07/20 12:05 י בתמוז התשפ

שאלה

שלום.

חלמתי על בבא סאלי , שהגיע לבית כנסת והתחיל לנזוף בכול אלה שלא מאמינים ומתווכחים נגד דברי תורה .

אני הייתי בבית כנסת אבל לא הייתח מהאנשים שצעק עליהם , הייתי רק נוכחת .

בחלום אמרתי אם בבא סאלי פה אני אשאל אותו מה התיקון שלי , הלכתי אליו הייתי פתאום באוטובוס שאלתי מה התיקון שלי והוא נישק לי את היד ואמר שהכול היה בסדר .

חשוב לי לציין שהוא לא היה דומה לו אבל זה היה הוא .

ועוד שאלה : מותר לרבנים להגיד מי עושה לי ען הרע בשמות.או ברמזים

תודה :)

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אבל אני חושב שזה בהחלט סימן טוב לאדם, כשהחלומות שלו עוסקים בצדיקים ובתוכן כזה.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.

לגבי השאלה השניה - אני לא מבין בעין הרע, ואני חושב שלא צריך לעסוק בזה, אלא לעסוק בעין הטובה שאנחנו צריכים שתהיה לנו.

כל טוב