חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/07/18 23:09 יב באב התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

בלילה שבין ראשון לשני בסביבות השעה 1:00 חלמתי חלום שבו אני שוכב על אלונקה , כאשר את האלונקה סוחבים 4 דמויות עם גלימות שחורות ללא אפשרות לראות פנים.

במהלך החלום אני מנסה להסתובב ולראות את אחת הדמויות אך היא מפנה כל פעם את הפנים שלה בכדי שלא אוכל להסתכל.

אני יכול להגיד שאם אני צריך להשוות את הדמות זה היה נראה לי כמו דמות של מלאך המוות או איזה רוח/שד רע. בסופו של דבר צרחתי בחלום וכך התעוררתי. לאחר שהתעוררתי הסתבר כי הצעקה שצעקתי בחלום הייתה גם במציאות. אודה מאוד לפירושך.

תשובה

שלום.

באופן כללי החלומות שלנו הם לא סימנים, אלא תוצאה של מחשבות ופחדים מתת הכרה שלנו שיוצאים החוצה בחלום.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים. ואפשר גם לתת צדקה.

והעיקר לבטוח בה' ובטובו ובכך שנחנו בידיו, ולעבוד אותו בשמחה.

כל טוב