חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/05/22 10:36 כא באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני 7 שנים אימי נפטרה היא הייתה אלכוהוליסטית ,מאז שהיא נפטרה היו לי סיוטים רבים שהייתי מתעוררת מתוך שינה ומחפשת אותה ובכל החלומות בסוף היא מתה כל פעם בדרך אחרת , אמא שלי לא יהודיה אני עברתי גיור כהלכה תמיד מדליקה נר נשמה לזכרה ובכלל רק בזכות השם לא נפלתי לתחתית כי אבא שלי עזב אותי אחרי חצי שנה בעודי בת 16 , מאז הייתה לי חרטה גדולה בלב שאולי יכלתי להציל אותה ואז לא הייתי לבד התחלתי להתחזק ובכוח האמונה לא נפלתי ואמרתי שאם זה מה שהשם רוצה ככה צריך ,החלומות פחתו ובכל זאת עדיין יש לי חלומות על אמא שלי לפעמים ,למשל היום חלמתי עלייה ובסוף החלום רצחו אותה ורצו גם לרצוח אותי והצלחתי לברוח בסוף ,החלומות האלה מעיקים עלי אני נוטלת ידיים באופן קבוע ,מתפללת ברכות השחר ,אומרת שמע ישראל לפני השינה

בבקשה תעזור לי אני אובדת עצות החלומות האלו מאוד קשים אני ממש רואה איך היא מתה ,אחרי שילדתי את ביתי לפני שנה כמעט ולא חלמתי רק פעמיים וחשבתי שהיא תברך אותי ללידת ביתי אבל לא רק חלמתמ את המוות שלה , חלמתי המון חלומות ושום חלום לא חוזר על עצמו תמיד זו דרך מוות אחרת ואכזרית ,חשוב לי לציין שאמא שלי מאוד סבלה בחייה אבא שלי התעלל בה .

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

במקרה שלך זה די ברור ומובן שיושב משהו מאוד עמוק שקשור לפטירה שלה, שיוצא בעיקר בחלומות.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים.

אבל אני חושב שהדבר העיקרי שאת צריכה זה סיוע מקצועי מתחום הטיפול הרגשי שיעזור לעבד את כל מה שיושב עמוק בפנים ויסייע להתמודד עם זה.

נראה לי שממש חשוב לשקט הנפשי שלך שתמצאי מישהו או מישהי שיוכל לסייע בכך.

כל טוב