חלום רדיפה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/04/22 09:50 ה בניסן התשפב

שאלה

שלום,

כבר כמה שבועות שאני חולם על הדבר הזה ואני תמיד מפחד זה ממש כמו סיוט.

אני חולם על רב או על מישהו בלבוש דתי,

ואנחנו יושבים אחד מול השני במקום פתוח הוא יושב על ספסל ואני יושב מולו.

רוב החלום עד שאני כמעט קם אנחנו פשוט יושבים אחד מול השני.

ואז לפני שאני קם הוא מתחיל לקום אליי ולרדוף אחריי ואני בורח ממנו והוא רק ממשיך וממשיך לרדוף אחריי ואני רק בורח ואז אני פשוט קם בבהלה ובבכי.

זה ממש מפחיד אותי ואני אפילו לא יודע למה.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. וברור שבמקרה שאתה מתאר יש פה משהו שיושב עמוק בנפש.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

אם זה לא עובר, אני מציע לפנות לסיוע טיפולי מקצועי בתחום הרגשי.

כל טוב