חלום עם פסוקים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/04/22 08:07 י בניסן התשפב

שאלה

שלום רב.

מקווה ששלומך טוב :)

אשמח לשתף אותך בחלום שחלמתי(בין הרדמות, אני חושבת שאפילו הייתי ערה- שניות אחדות לפני שנרדמתי).

קרה לפני מספר ימים אציין כי החלום מהדד בראשי ולא עוזב אותי.

בתוך החלום, שמעתי קול גברי שחוזר ואומר ''הרב בוסקילה'' פעם אחר פעם.

פתאום רצו מלא פסוקים מהתנ''ך בראשי(ממש כמו סרטון שרץ בראשי, עם רקע חום עתיק וכתב מתעגל ודועך) מתוך כלל הפסוקים התמקדתי בפסוק אחד, וזהיתי את השם 'ירמיה'.

נבהלתי והתלהבתי בו זמנית. הרגשתי תחושה משונה. שניות לאחד מכן נלחמתי עם עצמי להתעוררות, ומיד חיפשתי את משמעות המילה ירמיה, בדקתי באנטרנט והשכלתי שירמיהו היה נביא חורבן.

אודה לעזרתך עם הבנת החלום.

תודה מראש, ורק דברים טובים בע''ה.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

מי שאלו הדברים שמופיעים בחלומו, זה ודאי מעיד על כך שנמצאים בו רמות רוחניות גבוהות, ואשריו על כך.

מצד סימנים או חיזוי העתיד, חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

כל טוב