חלום על ספר תורה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/02/19 23:59 יא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני כמה ימים חלמתי שהרמתי ספר תורה והבאתי למישהו לא היה ברור איפה הכל היה לבן מסביב האם לחלום יש משמעות?

תשובה

שלום וברכה,

לראות ספר תורה בחלום, זה נראה חלום טוב, ולא בעייתי. אך בכל אופן, אני שולח אליך הדרכה כללית של חז"ל לחלומות, כי אני איני עוסק בפתרון חלומות, ואני גם לא יודע, אם יש משהו באמת יודע לפתור חלומות.

וכך לימדנו חכמינו ז"ל: כיצד שנפרש את החלום כך יהיה. ז"א אם נפרש אותו לטוב יהיה טוב,

ואם נפרש את החלום לרע, יהיה ח"ו חלום רע.

לכן תואמר "חלום טוב חלום שלום" 3 פעמים, ותפרש לעצמך את החלום לטוב, ובעז"ה יהיה טוב.

וכן עדיף, אם אתה יכול לספר את החלום לחבר טוב שלך, ושהוא יפרש את החלום לטובה, וחלום יתפרש לטובה.

וכן למדנו חז"ל פתרון נוסף, שבעל החלום יגיע לבית הכנסת בזמן "ברכת כהנים" ( תפילת שחרית /מוסף) ויואמר כך: "רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַיי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַיי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּימוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַיי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן."

חלום טוב חלום שלום...

ובשורות טובות