חלום על המתקת דין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/12/19 21:01 ו בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אשמח לפירוש החלום שמטריד אותי חלמתי בלילה שזה ה בכסליו לדעתי לקראת הבוקר ו' בכסליו חלום מטריד על מישהו שלא זוכרת שאמר לי המתיקו לך את הדין הגזר דין שלך היה מוות

יש לציין שכרגע אני בתהליך עם עצמי של חזרה בתשובה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

במקרה שלך, גם בלי לדעת לגבי גזר דין זה או אחר ודאי שדינייך מתמתקים כיון שאת זוכה לשוב לאבא.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.

כל טוב