חלום ופירושו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/22 14:06 כד באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

הלילה חלמתי חלום בו מתנדנדת לי שן ושן אחרת אני מוציאה ומחזירה בחזרה.

סיפרתי לאחותי והתגובה שלה הלחיצה אותי כי אמרה שלא טוב חלומות כאלה.

אני עניתי לה חלום טוב חלום שלום.

אני באמת מאמינה שחלומות שווא ידברו ומספר פעמים בעבר ולפני שנים רבות חלמתי חלומות כאלה.

אני פשוט מוטרדת מהתגובה שלה כי הבנתי שחייב לפרש חלום לטובה.

אני עכשיו מרגישה בחרדה ונכנס בי פחד.

בבקשה תציע לי מה לעשות.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. בטח אם קרו לך דברים שקשורים לטיפול בשיניים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ותמיד טוב ורצוי לתת צדקה.

אין לך בכלל ממה לדאוג.

כל טוב