חיתוך מאכל חריף בסכין בשרית

חדשות כיפה רבני כושרות 13/07/18 00:09 א באב התשעח

שאלה

שלום, רציתי לשאול שאלה בנושא חיתוך מאכל חריף.

אם חתכתי שום/בצל בסכין בשרית, ובישלתי בתבשיל פרווה בסיר פרווה התבשיל בשרי? והסיר בשרי?

כנ"ל גם לגבי חלבי..

תשובה

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות והמנהגים, אציין שלשה מהם:

א. לדעת האשכנזים התבשיל נחשב לבשרי ואין לאוכלו יחד עם חלב או בכלי חלבי (אך אין צורך להמתין אחריו שש שעות). אם רוצים להמשיך ולהשתמש בסיר כפרווה - לכתחילה יש להגעילו, ויש המקילים בכך.

ב. לדעת הגר"ע יוסף הכל תלוי בשאלה האם הסכין היתה בת יומה (כלומר: שב24 השעות לפני החיתוך חתכו בה בשר חם), אם היתה בת יומה הדין כמו באות א, אם לא היתה בת יומה הבצל נחשב לפרווה לגמרי, וכך גם הסיר.

ג. דעת הרב מרדכי אליהו כמו האשכנזים באות א, אך שמעתי משמו שבצל לבן כלל אינו נחשב לחריף.

בעת הצורך תוכלו להעזר ולקבל מענה אוטומטי לשאלות כאלו בסימולטור הכשרות שלנו.

יצחק דביר

מרבני כושרות