חינוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/19 11:08 טו באדר ב'

שאלה

אחותי, בת 26, גרושה+2, רוצה לצאת לסופ"ש יחד עם בן זוג (בחור שיוצאת איתו כמה חודשים) שהיא לא נשואה לו, וביקשה לשים את הילדים למשמורת סופש אצל ההורים.

ההורים, דתיים, לא הסכימו לשמור על הילדים כי כך הם שותפים לחטא, וזה יצר סכסוך בינם לביתם,

האם יש ביסוס לדבריהם? האם פעלו נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני לא רוצה לבקר או לדון על מעשה ההורים, כיוון שהשאלה כאן היא לא מתמקדת בסוף שבוע זה או אחר. כאן השאלה היא היחסים בין ההורים והבת (אחותך), דבר זה צריך סידור מלא, דהיינו לפתוח את כל הנושאים ולראות במה הם יכולים להשתתף ובמה לא. השאלה שהועלת היא סימפטום מסויים, אבל כל מערכת היחסים צריכה ברור יסודי, וכדאי שההורים והאחות ידעו את הקווים של כל אחד, וידעו מה לבקש ומה לא לבקש.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ