חימום אוכל בשבת - הלכות שונות לבני אדם שונים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/01/21 15:07 ד בשבט התשפא

שאלה

זו שאלה בעיקרון אמונית, אך מתבססת על הלכה.

אני רווק שגר עם שותפים בשכירות בתל אביב.

כשאכלנו אחת מארוחות השבת ביחד, מתברר שאחד השותפים נוהג לחמם אוכל עם רוטב, בשבת, ואני לא -כדין אין בישול אחר בישול.

לפתע חשבתי על זה מבחינת הבנה של הלכת שבת הספציפית הזו.ושאלתי היא, איך הגיוני שעבור השותף שלי זה לא נחשב חילול שבת ועבורי כן? באותה מידה, אחד מאיתנו יכול היה להגיד שעבורו מותר לדבר רק דברי תורה בשבת ,אבל ברור לגמריי לכולנו שזו רק הידור מצווה בעצם,ואין כאן שאלת חילול או לא.

תשובה

שלום וברכה

מה אנו למדים מכך ?

אנו למדים מכך שאכן בד בבד עם חוט שידרה מאוד יציב ומאוד מוצק בהלכה - יש גם הרבה פרטים שבהם יש יותר מאפשרות אחת, ויש מרחב לכמה דעות הלכתיות.

כלומר, ההלכה אכן קשוחה מאוד במרכז שלה, אולם מאפשרת דרכים שונות מסביב לו.

וזה נכון ביחס להרבה מאוד דברים. כמעט כל סעיף במשנה ברורה מלמד על כך, ואף שהוא אכן כותב מהי האפשרות המועדפת - הוא מותיר מקום לאפשרויות נוספות.

אולם אין הדבר אומר כי זה נכון ביחס לכל מקום בהלכה. ועל כן, אכן יש לברר בכל תחום האם ההלכה הותירה אפשרויות שונות, או שמדובר בתחום שבה כולם חייבים לנהוג באותה דרך.

כל טוב ויישר כוח