חילול שבת?!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/06/20 10:11 טו בסיון התשפ

שאלה

שבוע טוב, תודה רבה מראש על עצם כך שאפשר לשאול...

לא בטוחה מה יכולה להיות התשובה אבל מרגישה צורך לכתוב למרות זאת. כהשתדלות כלשהי.

השבת, גיליתי שלא כיוונתי את השעון שבת של הפלטה.

לקחתי את היד של ביתי בת השנה והדלקתי איתה את הפלטה.

לא חשבתי יותר מדי. קיויתי שהיא תשחק בזה. וזה לא קרה. אנחנו בבידוד ביתי. רק אני והיא. בעלי בנפרד. וגם ככה ממש מסתבכים. התלבטתי אם לא להשתמש בפלטה בדיעבד אבל לא הצלחתי לדמיין לאכול ארוחה קרה.

מרגישה שחיללתי שבת באופן מודע ולא יודעת מה לעשות עם זה.

בלי נדר אשתדל להתחיל ללמוד הלכות שבת כמיטב יכולתי ותוהה לעצמי אם יש עוד משהו שאולי אני יכולה לעשות. ואולי בכלל אני ממש מגזימה וזה לא כזה נורא ומלא גרמא??

בנוסף, אשמח לשמוע אם היה משהו אחר שיכולתי לעשות שהיה עדיף... מוה שלא ירה שוב.

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ההתייחסות שלך למה שקרה היא הדרך הנכונה.

ראשית, לזכור כי התורה עצמה, וההלכה בעקבותיה, מבחינות בין מזיד עם כוונה תחילה, ובין התעסקות, גרמא וכדו'. לכן, אנחנו אמנם צריכים להיזהר מכך, ואף לחפש דרכי תיקון אם הדבר נעשה, אולם לזכור את העובדה שמזיד בוודאי לא היה כאן.

מה שנעשה אכן אסור לכתחילה, גם כי גרמא אסורה לכתחילה, וגם כי אסור לנו לתת לילדים שלנו במודע לעשות איסור.

והדרך הנכונה לתיקון היא בדיוק מה שאת עושה – לומדת הלכות שבת, ומדייקת יותר בקיום שלהן.

כל טוב

ושמחת שבת