חילול שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/05/19 16:01 ז באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעניין חילול שבת, מה עלי לעשות במידה ואחי חילל עבורי שבת.

נורת המקרר דלקה טרם כניסת שבת, ובפניה לעזרה מאחי הנסיון לכבותה המשיך לתוך שבת חרף מאמצי להפסיקו. יתרה מזו הוא פנה לעזרת אח נוסף עד שלבסוף כובתה.

השתדלתי שלא להנות מהמוצרים במהלך השבת.

אני נמנעת מלהגיע לביקור הורי במהלך שבת מסיבה זו על אף הצורך שאני חשה מצידם.

אשמח לדעת האם יש דרך לכפר על שארע וכיצד ביכולתי לעזור לאחיי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך ועל מאמצייך.

העובדה שהאחים שלך מחללים שבת היא אכן כואבת מאוד. צריך לא לבקש ממנו דברים שעלולים לגרום לחילול שבת. אם הוא עושה זאת מעצמו - זו לא אחריות שלך, אבל את לא תהני מהחילול הזה.

לדוגמה, אם הם מכינים לך חביתה - זו לא עבודה שלך - אבל אל תאכלי מה חביתה הזו, וכדו׳.

ואז, את לא צריכה להימנע מלבוא לבקר את ההורים, אבל צריכה פשוט לא ליהנות מחילול שבת שנעשה למענך.

ואת לא צריכה לכפר על שום דבר.

כל טוב ושוב יישר כוח