חילול שבת

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 09/12/18 11:15 א בטבת התשעט

שאלה

היי

אני שמרתי שבת מגיל 6 אך בשנה שנתיים האחרונות אני מרגיש שאני סובל ורק מחכה שתצא השבת.

ואם אני נשאר לבד אז אין ביכולתי לשמור את השבת.

אין לי חברים ששומרים את השבת, אני לא למדתי בבית ספר דתי.

אני מרגיש שאני לא רוצה לשמור שבת בינתיים במשך כמה שנים עד שאני ירגיש שאני שלם עם עצמי.

בגלל שכל הסביבה שלי חילונית אז אני מרגיש שאני מפסיד המון מבחינת החברה.

מה לדעתך?

תשובה

שלום וברכה,

שמירת שבת היא אחת המצוות החשובות ביהדות.

ברור שקשה מאוד לשמור שבת למי שלא רגיל בכך, ומי שהחברים שלו אינם שומרים שבת.

ביהדות ישנה חובה לשמור את השבת, ולכן הייתי ממליץ לך שני דברים:

א. ללמוד על השבת. מעלת השבת קדושת השבת ועוד. הלימוד נותן כוח ומוטיבציה להיות מחוברים לשבת.

ב. להיות בקשר עם אנשים שומרי שבת. להימצא בחברתם, ואז השבת לא תיהפך לקשה, אלא לתענוג אמתי.

כמובן שהדברים דורשים שיחה יותר עמוקה.

אציע לך ליצור קשר עם רב שבאזור מגורך שייתן לך את הכוחות והכלים לשמור את השבת בגבורה.

בהצלחה רבה,

הלל