חילול שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/17 20:44 ג בחשון התשעח

שאלה

אני עובד בדירה עם חברה עם מוגבלויות והעבודה כוללת שבתות שאני נשאר איתם בדירה . האם מותר לי לחלל שבת בשביל להדליק להם טלוויזיה ומכשירי חשמל שיעבירו להם את הזמן??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו, כי המונח "עם מוגבליות" אינו ברור.

הדבר היותר נכון הוא להכין מראש שעוני שבת למצבים כאלה, ולא להדליק, כיוון שאין היתר לעשות חילול שבת, אלא אם כן מדובר במצבים של סיכון ופיקוח נפש.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן