חילול שבת ע"י בעל חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/01/19 21:22 כ בשבט התשעט

שאלה

חבר כיבה בטעות את האור בשבת, ועל מנת להדליק אותו, הוא תקע חטיף של הכלב שלו בין הקיר למתג, כך שהוא יודע שהכלב ינסה לאכול את החטיף הוא ידליק את האור, הבנתי שזה מותר הלכתית אבל השאלה אם יש טיפה בעיתיות כי כן היה נימוקים יפים בדיון שקיימנו כמה חברים(הכלב הוא כמו חפץ, אתה יודע בוודאות שהוא ידליק ולכן זה לא כמו גוי וכו')

אשמח לתשובה, תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התירו לבהמה לאכול בשבת ממחובר כיוון שזה צרכה, אבל לא לצרכנו ולא ליפוי קרקע, ולכן כל פעולה שהיא לצרכנו אסורה על ידי בע"ח, ומכיוון שברור שזה יקרה אין להתיר לעשות כן. (עיין שמירת שבת פכז ס"ק יח-יט). כמו שאסור להעמיד עלוקה על אדם שהיא תמצוץ דם מאדם, למרות שהיא נהנת מהמציצה אבל כיוון שנעשה לטובתנו אין להתיר.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ