חילול שבת בפרהסיה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/19 19:28 ו בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב,

יש לי חברה גרושה שמתמידה להזמין אותי ואת בעלי לשבתות אצלה בבית. אנחנו נענים לבקשתה כי היא לבד, מאוד אוהבת לארח ואנחנו רוצים לשמח אותה.

לאחרונה, שמנו לב שהיא מחללת שבת בזמן שאנחנו מתארחים אצלה. היא מכבה ומדליקה אורות, מפעילה את מדיח הכלים ומנתקת את הפלטה.

אם נעיר לה על כך או נסרב לבוא זה מאוד יפגע בה.

מה אתה מציע לנו לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לכם לא להתערב, ולהמשיך להתארח אצלה.

זה לטובתה. היא בודדה. קשה להיות גרושה. ואתם תומכים בה.

העובדה שהיא מחללת שבת מצערת מאוד.

אך כל עוד היא לא מכשילה אתכם בחילול השבת שלה - לא אתם אלה שצריכים להפסיק לעשות חסד עימה.

ואם מזדמן שמדברים על כך, והשיחה במקרה או בתכנון מתפתחת לנושאים הלכתיים, לאמונה, לשמירת מצוות וכדו׳ - מנצלים את ההזדמנות ומבררים איתה, ככל שהיא פותחת, את עולמה, את היכולת לחזק אותה גם בנאמנות לברית המצוות וכדו׳.

כל טוב ויישר כוח על מעשיכם