חזרה בתשובה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/05/20 14:38 א בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראיתי הרבה דברים לא צנועים באינסטגרם ואני רוצה לשכוח אותם. ראיתי דברים ממש לא צנועים שבכלל לא ידעתי שקיימים. אני כל כך מתחרטת שהמשכתי לגלגל ולצפות בדברים האלה ואני לא יודעת מה לעשות.

כבוד הרב, איך אוכל לחזור בתשובה מלאה?

תודה רבה, כבוד הרב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

החרטה שלך היא שלב חשוב מאוד בתשובה.

התשובה כוללת -

חרטה על העבר - הצער והכאב על מה שקרה

עזיבת החטא -להפסיק את מה שנעשה, ולעשות מה שאת יכולה כדי שזה לא יקרה, למשל לדאוג לסינון טוב על האינטרנט, בסמרטפון (אם יש. ועדיף טלפון פשוט) ובמחשב הביתי.

וידוי לפני ה' - על מה שנעשה.

קבלה לעתיד - להחליט שמבחינתך את לא חוזרת לדברים הללו.

וכמובן עם כל זה להוסיף בצניעות, ביראת שמים ובקדושה.

אחרי כל זה, את יכולה להמשיך לעבוד את ה' בשמחה, וחלילה מלשקוע בעצבות או בדיכאון.

בהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן