חורבן בית המקדש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/20 11:11 כז בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני שואלת את עצמי כבר המון זמן איך אני יכולה להתאבל בימים האלו(ימי בן המצרים) על חורבן בית המקדש, הרי אני לא מכירה מציאות שבה בית המקדש היה קיים, לכן קשה לי כל כך להתחבר ולנסות להתאבל על משהו שאני לא מכירה.

אני מאוד רוצה ללמוד בעניין כדי להעצים את החוויה, אבל אני לא יודעת מה אני יכולה ללמוד שהוא בשפה פשוטה.

תודה רבה כבוד הרב ויום מבורך בעזרת ה'

בעזרת ה' שנזכה לראות בבניין בית המקדש ולא נצטרך ללמוד על איך מתאבלים על חסרונו!

תשובה

בסד

שלום וברכה

שאלתך נכונה מאד. על כן צריך ללמוד את ענייני המקדש וחורבנו. אפשר לקרוא בהגדות החרבן בספר האגדה. כמו כן אפשר לקרוא את ספרי יוסיפון על המלחמה. כמו כן ראוי אולי ללכת לסיור בעיר דוד לראות את מה שנשאר. לראות את הבית השרוף ברובע היהודי. מנהרות הכותל.

שנזכה לראותו בבנינו

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי