חופשה באילת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/09/19 10:59 כג באלול התשעט

שאלה

שלום הרב,

שלחו לי לפני כמה דקות שו"ת על כך שאילת נחשבת חו"ל.

התכוונתי היום או מחר לסגור נופש לשם (תוכנן מזה חודשים).

האם יש צד להקל ?

תודה

תשובה

לשואל שלום,

אין בעיה לנסוע לנופש באילת

זאת מכמה סיבות, אענה בקצרה מפאת החג:

1. היא נמצאת היום בשלטון ישראל. ולא רק זה, מי שלומד תנ"ך יודע שגם בימי שלמה המלך, ובימי ירבעם השני (בן יואש) היתה אילת בשלטון ישראל.

2. אילת לא נחשבת בתוך גבול 'עולי בבל' (שעלו לארץ בימי עזרא) ולכן לגבי תרומות ומעשרות הדין הוא שפטורה, מאחר ואותם עולים לא הגיעו לאילת. אך אין זה משפיע על גבולות הארץ המובטחת, ולפי הרבה זיהויים אילת נכללת בגבולות עולי מצרים (בזמן יהושע). ובוודאי שנכללת בארץ שהובטחה לאברהם אבינו ע"ה. וכן הכריע הרב צבי פסח פרנק זצ"ל.

3. זו הטענה החזקה ביותר. ראינו גדולי ישראל בה. מדי שנה מתקיים נופש רבנים באילת בהשתתפות הרב שמואל אליהו, הרב צבי קוסטינר, מו"ר הרב אורי שרקי, הרב שלמה יעקובוביץ' ועוד רבים. וכן הראשל"צ יוסף הי"ו ביקר שם לפני כמה שנים.

4. יש עניין לחזק את ההתיישבות היהודית ביישובי הגבול, כדי לחזק את עמידתנו מול אויבינו. ואם אילת לא תהיה מיושבת, גם ערד לא תחזיק, והגבול יעבור בבאר שבע חס וחלילה. וכמובן שחיזוק ההתיישבות מקבל ביטוי בחיזוק התיירות. וכך כתב הרב עובדיה הדאיה זצ"ל.

(הרב הדאיה | הרב גורן "משנת המדינה", עמוד 31)

תהנו בחופש!

המשך יום נעים.