חוסר ב mthfr

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/09/20 09:57 ג בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול לגבי צומות כמו צום גדליה וצום יז בתמוז שיש אחריהם עוד צום חשןב שעליו אי אפשר לוותר עליו.

אני נשאית של מוטציה. התברר לי למפרע כי נולד לי ילד לפני ארבע שנים עם פגיעה מוחית. בתור נשאית גם לי יש חוסר בויטמיני בי בגוף. שנים הרגשתי מאד חלשה ותפקדתי בחולשה ולא הבנתי למה. מאז, שגילינו התחלתי גם אני לקחת יום יום ויטמינים וזה מה שמחזק אותי. העניין שצריך עם מים. וגם אוכל עשיר בברזל. צריך לזכור שגם בעלי הוא נשא. זה לא משפיע עליו כמוני כי אין לו מחזור שמוריד לו עוד ברזל וויטמיני בי מהגוף. אני מרגישה שאני צריכה התרה בצומות שקרובים לצומות גדולים. כי הגוף נחלש לי אחרי צום כמה פעמים. ניסיתי למשל, לעשות דיאטות אחרי יומיים הפסקתי הגוף שלי נחלש. כאשר יש צום וקרוב לו עוד צום. זה מאד יכול להחליש אותי. למשל בפסח כשאני לא לוקחת שבוע את הוטמינים אני ממש גמורה. לא רק הויטמינם חשובים גם אוכל מלא בברזל כי אני מאבדת במחזור. אני מבקשת התרה על צומות קרובים לצומות הגדולים. כדי שאת כיפור אצום בלב שקט. אני יכולה להיות חלשה כמו שהייתי שנים, ולא הבנתי למה שכבתי במיטה המון מה חולשה אבל יש לי ילד מיוחד ועוד ארבע ילדים וזה קשה. עוד אחד מאתגר חוץ מהמיוחד וצריכה לשמור את הכוחות שלי. הנשאות שלי היא למחלה שנקראת חוסר בmthfr. זה מה שיש לילד שלי. אצלי זה לא רק שאני צריכה חומצה פולית אלא גם להוסיף ויטמיני בי. בברכה י.

תשובה

שלום

פטורה מצום גדליה ומצום יז בתמוז

כל טוב