חולצה מכופתרת בישיבות תיכוניות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/19 00:10 כג באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

הרבה אומרים שהחיצוניות משפיעה על הפנימיות ואני מרגיש את העניין הזה מאוד.

אני מרגיש שהחיצוניות עוזרת לי בעבודת ה'.

לאחרונה חשבתי להתחיל ללכת עם חולצה מכופתרת כמו שהולכים בחורי ישיבות שגדולים ממני במספר שנים בודדות.

מצד אחד, חולצה מכופתרת נורא תכניס אותי לסגנון הישיבתי שאליו אני שואף וככה אתייחס לעצמי, וגם ככה יתייחסו אלי.

ובע"ה עם מאמצים שלי וסייעתא דשמייא אצליח גם להגיע לאותן השאיפות.

מצד שני, רוב בני גילי לא הולכים עם חולצה מכופתרת וזה אולי קצת יוהרה?

אני מצד אחד נורא רוצה ללכת עם חולצה מכופתרת אבל מצד שני אני מבין שיש לזה חסרונות.

זה יכול להתפרש כהתנשאות שאני הולך עם חולצה שרמים בד"כ הולכים איתם.

מה אני כבר יותר טוב מאחרים שאני מתיימר להתלבש כמו הרמים?

אשמח אם הרב יוכל לייעץ לי מה לעשות, מה גובר על מה?

האם אני יכול לשים חולצה מכופתרת ללא חשש ואף זה דבר טוב או שמא לא?

תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

עצה -

אל תיכנס לכל החשבונות האלה.

אם היה ברור שזה רע - היה נכון לא לעשות את זה.

כיוון שיש לך ספקות - עשה את מה שנראה לך טוב לך ומגדל אותך ומעצים אותך, בלי כל החשבונות.

שכן הספק הזה לא יוכל להיפתר מראש, אלא רק כשתעשה את מה שאתה מאמין בו - ותראה את התוצאות שלו.

כל טוב ובהצלחה גדולה