חודש שמיני ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/09/18 10:52 ז בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב אשתי נמצאת בשבוע 34 להריון(חודש שמיני) ולפי מה שהצלחנו להבין ישנה בעיה לצום כי זה יכול לזרז לידה וזה מסוכן בתקופה הזו של ההריון..

היינו שמחים לקבל הנחיות והמלצות מהרב איך להתנהל בצום.

תודה וברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה הריון שמחה ובריא.

בשולחן ערוך אין פטור גורף למעוברות.

כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו.

ברם, משעה שאישה מתקרבת ללידה יש חשיבות שלא לגרום ללידה מוקדמת שיש הטוענים שהיא נגרמת גם על ידי צום, ובוודאי שלא להגיע למצב שהיא תגיע מיובשת לחדר לידה.

השאלה היא האם אתם נמצאים כבר במצב הזה.

בשל העובדה שהלידה עוד רחוקה, יש לנהוג כך:

להתכונן לצום (מזגן, פירות, שתיה), ולזכור כי אם הדילמה היא בין הליכה לבית הכנסת והפסקת הצום, ובין להישאר בבית ולצום - החובה מדאורייתא היא לצום.

אם מתעוררות תחושות לא נוחות - לשתות.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב