חובת ישיבה בשבעה ומנהגי אבלות לאח חורג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/21 12:13 כז בכסלו התשפב

שאלה

דרך עבודתי הכרתי עולה חדשה שהגיעה מברזיל לפני מספר שנים. היא אומצה על ידי זוג יהודים בסן פאולו וגדלה כיהודיה אבל כשעלתה ארצה עברה גיור בקיבוץ יבנה וחייה כיהודיה כשרה ושומרת מצוות. אותם הורים מאמצים אימצו עוד שני ילדים/תינוקות בברזיל, ואחד מהם הרג את עצמו לפני יומיים. למכרתי נודע הדבר משיחת טלפון עם אחותה החורגת.

האחות והאח החורגים לא עברו גיור.

המכרה שלי שואלת האם היא חייבת לשבת שבעה או לנהוג מנהגי אבלות?

אודה לכבוד הרב על תשובה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם הנפטר לא עבר גיור בוודאי אין עניין לשבת עליו שבעה. גם אם היה עובר גיור - אח מאומץ איננו אח לשבת עליו שבעה.