חובת האישה בתפילה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/12/10 12:34 ב בטבת התשעא

שאלה

האם אישה חייבת בתפילה אחת ביום או שמא זהו חומרה בלבד?

תשובה

ב"ה

שלום רב.

אענה בקיצור:

המשנה בברכות אומרת שנשים חייבות בתפילה, נחלקו הפוסקים האם אישה חייבת ב-2 תפילות (שחרית ומנחה), או בתפילה אחת, או שמא יכולה להסתפק רק בברכות השחר וברכות התורה.

להלכה למעשה: [על האישה לפחות להתפלל תפילה אחת ביום] , ובשעת הדחק גדולה (כגון שמטופלת בילדים..)- תסתפק בברכות השחר וברכות התורה (ראה שו"ע או"ח סימן קו´ סעיף א´, ובנושאי כלים שם, וראה פניני הלכה (תפילת נשים עמ´ 15-23) מה שכתב בזה).

ויכולה להתפלל את תפילת שחרית מתחילתה עד סופה (כה"ח או"ח סימן ע' סק"א, וכן פוסק מרן הראשון לציון מו"ר הרב מרדכי אליהו זיע"א (שו"ת הרב הראשי שנים תשמ"ח- תשמ"ט, סימן רלו').

בברכה