חג השבועות לקידוש.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/05/20 21:14 ג בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשמח אם הרב יוכל לעזור לי ברמה שאלות

1) האם מותר לשים על כלי שני שנמצא על פלטה,פעם אחת כלי בשרי על מאכל בשרי,ופעם השניה חלבי?

2) הורי נוהגים בשבועות לאכול בשרי גם בערב וגם בבוקר. אני יודעת כי יש מצווה לאכול במסעדות היום בשר.האם זה בסדר שאוכל איתם ויותר מאוחר אוכל משהו חלבי לצורך המצווה?

3) האם מותר לעשות קידוש על מששקה שכתוב עליו משקה אלכוהולי שמכיל יין וברכתו בורא פרי הגפן ? שמו המדוייק-sparkletini.

המון תודה וחג שמח!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1 - לא הבנתי את השאלה

2 - אין מצווה לאכול חלבי, זה מנהג בלבד. לכן מתי שתרצי תאכלי חלבי וזה בסדר גמור.

3 - בדקתי את תיאור היין. רשום שיש בו תוספת של תמציות פטל. כאן מתעורר קושי. אני מצטט לך מתוך תשובה של הרב מלמד: יין מבושל או יין שהוסיפו בו סוכר או דבש פסול לניסוך היין, מפני שהשתנה מצורתו הראשונה. ויש אומרים שכשם שיינות אלו פסולים לניסוך כך הם פסולים לקידוש (רמב"ם). אבל דעת רוב הפוסקים שיינות אלו כשרים לקידוש, מפני שהבישול או הוספת הסוכר נועדו להשביחם. וכן נוהגים למעשה, לצאת ידי חובה ביינות מבושלים וביינות שהוסיפו בהם סוכר כדוגמת קונדיטון. ואפילו מי שיש לו יין טבעי, אם המבושל עם תוספת סוכר טעים לו יותר, עדיף שיקדש על הטעים (שו"ע ורמ"א רעב, ח).

מכאן שאפשר להקל - אם כי יש דעות שמחמירות בעניין