חבד לעומת הרב קוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/20 13:02 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב

רציתי להבין האם יש שוני/התנגדויות בין תפיסת חסידות חב"ד לבין תפיסת הרב קוק? אם כן במה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרב קוק מזכיר בדבריו את הדרך של חב"ד בהערכה רבה. אמו של הרב קוק הייתה ממשפחה חב"דית מיוחסת.

לא ניתן לתמצת את תורה חב"ד שהיא רחבה מני ים, גם משנת הרב קוק רחבה ביותר - לכן קשה להשוות ביניהם בקיצור רב ובתמציתיות.

ברור שאין חלילה מחלוקת קשה ופסילה של הדדית. אבל בפרטים שונים של השקפה יש ביניהם מחלוקות.

להרחבה נוספת עיין בקישור להלן:

http://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D_%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%A7_%D7%A7%D7%95%D7%A7