זרע לבטלה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/21 12:15 יא בתמוז התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בחור מתחזק ומנסה כמה שיותר להתקרב לתורה ולעשות דברים נכונים, אני חייב לפרוק לך משהו שיושב לי על הלב.

יש לי בת זוג, ואני והיא נקלעים למצבים שאנחנו מראים אהבה אחד לשני, המצב הזה מתבטא בכך שאנחנו מתחבקים ומתחככים אחד עם השנייה, ולצערי הרב נפלט לי בסוף זרע.

גללתי במרשתת ואני לא מצליח להבין שום דבר, קראתי על ״ביאה דרך איברים״ ועל כל מיני דברים שממש סיבכו אותי, כבוד הרב, תעזור לי בבקשה, נמאס לי לחטוא

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הבעיה אינה רק זרע לבטלה.

אתה בבעיה כאשר אתה במגע עם בת הזוג שלך. יש איסור מוחלט לכל מגע של חיבה בין גבר ואישה שאינם נשואים. מדובר על איסור 'נידה' שהוא חמור מאיסור זרע לבטלה. הנוגע בנידה - נגיעה של חיבה (חיבוק - נישוק...) לדעת הרמב"ם חייב מלקות מדין תורה.

אני מעריך שקשה לך לקבל את הדברים הללו - כי ההתחזקות שלך דורשת ממך לוותר על מרכיב חשוב ומשמעותי בחיים שלך. הקב"ה - אל רחום וחנון, ארך אפיים... גם הוא מבין את הקושי שלך. יש לו סבלנות. תתקדם כמה שאתה יכול. תעשה מה שאתה מסוגל כדי לשנות את המציאות הזאת. מברך אותך שאט אט תצליח להתחזק יותר ויותר, להיות יותר טהור ויותר קדוש.

נ.ב.

מה שציינת: 'ביאה דרך האברים' - יש לכך היתר אך ורק אצל זוג נשוי. כאשר האישה טהורה ונוצרו נסיבות שמקשות ביאה רגילה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן