זרעי צ'יה לאשכנזים בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 12/04/16 13:21 ד בניסן התשעו

שאלה

האם זרעי צ'יה מותרים לאשכנזים בפסח?

תשובה

זה תלוי במחלוקת המאד מפורסמת:
מהי קטנית?
הרבמ"ם בהלכות כלאים
פרק א הלכה ח כותב:
"והשני מהן, הוא הנקרא קטניות; והן כל זרעים הנאכל לאדם, חוץ מן התבואה*כגון הפול, והאפונים, והעדשים, והדוחן, והאורז, והשומשמין, והפרגין, והספיר, וכיוצא בהן.
לפי זה צ'יה נחשבת הקטניות.
אולם יש פוסקים שסוברים שרק מה שנהגו לאסור בזמן תחילת המנהג (לפני כ800 שנה) הוא כלול ב"גזרה" אבל מה שלא נהגו אז לאסור אינו אסור כיום.
ולכן יש צדדים לכאן ולכאן והמקל יש לו על מה לסמוך.
אולם עם כל זה- צריך לקנות עם הכשר לפסח כי אי אפשר לדעת האם הוא עבר עיבוד מסוים או שהוא נארז במקום ובמכונות שאורזים בהן חמץ. וכמובן שגם צריך לברור אותו לפני פסח.