זמני תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/10/19 15:58 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום

האם אפשר לקרוא תהילים ושאר תחינות מהשקיעה ועד חצות הלילה? כי הבנתי שזה שעת דין(אז זה לא טוב לקרוא?!)

שאני מתפללת בבית תפילת מנחה בשעה שתיים בצהריים או ארבע וחצי אחה"צ וערבית בשבע וחצי בערב זה בסדר השעות?

האם מותר להגיד שמתפללים בבית שחרית את 13 העיקרים ועשר הזכירות שנמצאות אחריי עלינו לשבח ?

תודה מראש

תשובה

שלום לך,

1. אכן זה זמן דין ולכן לא אומרים 'סליחות' בשעות אלו.

אבל את יכולה לקרוא תהילים - ענין זה נאמר רק למי שבאותו הזמן במקום לומר תהילים ילמד תורה שבעל פה. אבל מי שאינו שקוע בלימוד תורה שבעל פה בענין זה - ילמד תורה שבכתב ויאמר תהילים .

2. השעות הן נכונות.

3. מותר ורצוי.

תתקבלנה תפלותיך ברצון

דוד לוי