זמני צום יום הכיפורים בחו״ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/09/18 23:21 ו בתשרי התשעט

שאלה

אני נמצאת בלאס וגאס, ארצות הברית ביום הכיפורים מבקשת לדעת איך לחשב את זמן תחילת הצום וסיומו בהתאם לזמני שקיעה, זמן אותו יש לי בצורה מדוייקת

תודה, דינה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש לך את זמני השקיעה המדויקת במקום שלך, עלייך להוסיף לפחות כעשר דקות לפני השקיעה כתוספת קדושת יום הכיפורים. וכן לאחר צאת הכוכבים יש להוסיף כעשר דקות. עד אז אפשר לאכול. אבל בד"כ בבתי כנסיות מתפללים תפילת כל נדרי קודם זמן זה, ולכן בדרך כלל אין השפעה בידיעת זמן השקיעה אלא בזמן אמירת כל נדרי וזה צריך לברר בבתי הכנסת שתהי בהם ביום הקדוש.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ