זמן הנידה בארוסתי המתחזקת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/09/20 00:32 ז בתשרי התשפא

שאלה

שלום וברכה הרב

אני וארוסתי (חודש) בעלי תשובה מתחזקים במשך שנה ברוך השם אני רץ טיפה מהר ממנה אבל זה לא מפריע.

ואני והיא בהדרכות של לפני החתונה.

לגבי זמן הנידה והשבעה נקיים אין לה שום בעיה לשמור ולא לקיים תשמיש,

אבל מבחינתה זה יהיה בעייתי מאוד! לא לישון יחד או לא לגעת מגע פשוט של חיבוק וכולי

אני כאמור מבין ויודע כמה זה חשוב ואני מוכן לזה במאה אחוז פשוט כמו שאמרתי אנחנו לא באותה רמה ואני לא יודע מה לעשות.

לא רוצה ללחוץ עליה ולא רוצה לשתוק.

מחפש קולות מסוימות או טיפ כלשהוא.

מתפלל על זה כל יום.

אשמח לעזרה תודה הרב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אשריך שאתה מתקרב להשם ולתורתו המאירה.

להתיר אי אפשר. לסיים את הקשר אי אפשר בשלב כזה, וודאי כבעלי תשובה.

אתה תקפיד מצידך על הכל, מגע וכו', להמנע.

לא לישון יחד, ותפריד את המיטה לפחות מעט כך שלא תגענה המיטות אחת ברעותה.

אם היא מצידה נוגעת ומחבקת וכדומה, זו החלטתה, ואתה תהיה פסיבי, ותסביר במאור פנים שאינך רשאי להביע את החיבה בזמן כזה בצורה כזו.

עם הזמן, כשהיא תראה כמה הדבר חשוב לך, ושהחיבה לא רק שאינה נפגמת אלא אף מתעצמת בשל השמירה הזו, היא בע"ה תכבד את רצונך.

תנסו להקפיד יותר על נטילת ידיים לפת ובבוקר, וברכות הנהנין בקול. יש באלה כח להשפיע על הנפש קדושה.

דיבור, הוא העיקר. אהבה, לימוד משותף, והחיבה תוביל לאמונה יתירה בע"ה. טוב שאתה מתפלל על כך, תמשיך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן