זיווג נישואים.

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/08/18 20:40 יד באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה קרוב לשנתיים עוד מעט.

יצאתי עם בן זוגי לפני החתונה ואף פעם לא היתי סגורה עליו , תמיד היה לי ספקות לא הרגשתי שאני אוהבת אותו או שיש לי חיבור נשמתי אליו, יש לציין שיש ביננו תקשורת וכו'

לבסוף התחתנתי למרות שהיתי בספקות וחרדות גם שסבלתי מהן עוד לפניי .

מה שיותר גרם לי לבלבול שהיתי אצל שתי אנשים שרואים דברים שאמרו לי לא להתחתן ושהם רואים גירושין בגלל מה שאני מרגישה.

היה רב אחד שאמר לי שהוא בחור טוב וחהל לי לפספס אותו, היתי מאוד מבולבלת .

היום אנחנו נשואים אני בהריון ראשון , ותמיד מקוננות בי המחשבות והפחד שטעיתי ושאמרו לי לא להתחתן ושעשיתי זאת בכל אופן, ואולי זה בעצם לא הזיווג שלי. אלו מחשבות אובססיביות שלא מניחות לי !! תמיד אני חושבת שטעיתי ולמה עשיתי את זה לעצמי .

איך הרב יכול לעזור לי ??

תשובה

שלום.

ראשית אני רוצה לומר משהו בנחרצות - האנשים שטענת שהם רואים דברים, ואמרו שהם רואים גירושין, הם לא רואים כלום. בצורה הכי ברורה שיכולה להיות - זאת שרלטנות. אל תלכי אחרי קוסמים למיניהם. זו לא דרכה של תורה.

את מתארת מצב שיש תקשורת. את לא מציינת כעת בעיות בזוגיות. אלא רק חששות ופחדים אובססיביים.

במצב הזה, ההמלצה שלי לפנות לאיזשהו סוג של ייעוץ מקצועי, אבל באמת מקצועי, שיעזור לך להתמודד עם המצב הרגשי הזה.

לאחר שזה ייפתר, נכון להשקיע בזוגיות, דבר שהוא נכון לכל זוג, בכדי להרים את הקשר מעלה. דבר זה אפשר לעשות על ידי ייעוץ, סדנאות או עבודה זוגית משותפת.

בהצלחה