זונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/08/11 01:02 כח באב התשעא

שאלה

לק"י

רבי יהודה אומר אע"פ שיש לו אשה ויש לו בנים לא ישא אילונית שהיא זונה האמורה בתורה דאזונה כהנים הוא דמפקדי וישראל לא מפקדי משום הכי קתני כהן אמר רב הונא מאי טעמא דר' יהודה דכתיב אכלו ולא ישבעו הזנו ולא יפרוצו כל ביאה שאין בה פירצה אינה אלא בעילת זנות [...] וחכמים אומרים אין זונה אלא גיורת ומשוחררת ושנבעלה בעילת זנות (יבמות סא)

לאור הדברים האלה איך בא הרמב"ם ומגדיר זונה כ"בת ישראל שנבעלה לאדם שהיא אסורה להנשא לו" שהרי לפי הגדרה זו עלינו להגדיר את אסתר המלכה כזונה ח"ו וכמו כן רבות אם לא רוב בנות ישראל החילוניות כיום נופלות תחת ההגדרה של זונות רחמנא לצלן שכן מרובות הן בנות ישראל שנבעלו על-ידי גוים אך האם ניתן לומר שנוצרי או מוסלמי הוא גוי שהרי הם מאמינים באותו א-ל ולא עובדי עבודה זרה ח"ו

אני מבין שנפסקה להלכה הגדרתו של הרמב"ם האם יואיל הרב בטובו להביא סימוכין מחז"ל לפסיקה זו של הרמב"ם?

תשובה

תהיי בריא,

איני מבין את שאלתך -
הלכה למעשה כל בת ישראל שנבעלה על ידי גוי היא 'זונה' במובן של הביטוי בתורה.
אין זה משנה אם הם מאמינים באותו האל או לא כיון שאין זה דין בעבודה זרה אלא בהיותו גוי.
גם בן שבא על הגויה נמצאה במצב בו 'קנאים פוגעים בו' ומותר להם, בשעת המעשה, להרוג אותו. (עיין פרשת פנחס)

אסתר המלכה נאנסה (בשלב הראשון) אבל בכל זאת היא הפכה בכך ל'זונה' בהלכה ואסור לה להתחתן עם כהן וכד'. (אחרי שהלכה למלך ברצון היא נאסרה גם על בעלה מרדכי כפי שאמרה 'כאשר אבדתי אבדתי')

בברכה ובהצלחה ובהמלצה שתלמד בדברים נעימים יותר

דוד לוי