זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/22 18:28 א בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי בזוגיות שנה וחצי עם בן אדם שאני מאוד אוהבת.

רציתי שניקח צעד קדימה ונתקדם בזוגיות , ראיתי שזה קצת ״תקוע ונמרח״ ולכן יזמתי פרידה (אני מאוד רוצה להקים משפחה).

מרגישה שפעלתי לא נכון וקצת בפזיזות, הלב שלי שבור.

איך אני יכולה לדעת האם זה הזיווג שלי? האם זה הבחור שלי? ״האם להילחם עליו״ ?

מתפללת המון לבורא עולם ומבקשת סימנים והכוונה

אשמח להצעת הרב.

תשובה

שלום וברכה

עצה:

רק את יכולה לדעת מה נכון לעשות במצב הזה.

אין לנו כלים לקבוע אם מישהו הוא ה״זיווג שלנו״, ולא זו בלבד, אלא שהרבה מאוד תלוי בנו עצמנו - האם אנחנו יודעים כיצד להפוך אותו לזיווג שלנו.

אין טעם של ממש להצטער על מה שנעשה.

אבל נכון יהיה כי אם את מסוגלת - לנסות להילחם עליו, לא בגלל שאנו יודעים מראש שזה הדבר הנכון לעשות, אלא בשל העובדה שהפרידה הייתה סוג של מניפולציה, ולא משהו שאת רצית בו באמת (כי את רצית את ההפך), ולכן, צריך לבחון קודם כל האם יש אפשרות לחדש בלי להתקע.

זה חשוב גם אם זה לא ילך, כי לפחות תדעי ש״סגרת״ את הסיפור הזה.

ובעזרת ה׳ ייפתחו חדשים.

כל טוב, ושמחינו בשמחות בקרוב.