זוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/21 13:30 טז בתשרי התשפב

שאלה

שלום, אני מצטערת שזה ארוך אבל אני אשמח לייעוץ מכיוון שאני אבודה לחלוטין,

לפני כשנתיים וחצי הכרתי בחור, לא היינו יותר מחברים היינו נפגשים עם עוד חברים וגם לבד ולא היינו עושים שום דבר מעבר ללדבר ולצחוק, בשלב מסויים הוא היה נמנע מלהיפגש והתגלה לי שהוא התאהב בי והוא לא רוצה להיכנס לזוגיות כדי לא לאבד אותי בתור ידידה, והוא מפחד להיפגש איתי כדי לא לפתח את הרגש הזה, חשוב לציין שבשלב זה גם לי היו רגשות אליו אבל החלטנו שלא נעשה עם זה דבר, ובכל זאת בלי שהתכוונו נוצר בנינו קשר מעבר לחברות, כלומר עם מילות אהבה והיינו מדברים לילות ארוכים והוא היה אומר לי שהוא אוהב אותי ושאני משלימה ואני כל מה שהוא חיפש שבין כל האנשים בעולם אני זו שהוא חיפש,

אחרי שיחה ארוכה כזו מלב אל לב לילה אחד למחרת הוא התחיל להעלם ולא היה עונה לי, לאחר שבוע הוא אמר לי שהוא הכיר מישהי חדשה בקורס שהוא התחיל בצבא בדיוק ושהוא חושב שהוא אוהב אותה למרות שהוא רק הכיר אותה וזה הרגיש לי כמו בריחה והחלטנו לעשות הפסקה אחד מהשני ולסדר את המחשבות כי זה התחיל להיות מאוד אינטנסיבי הוא תמיד אמר שהוא אוהב אותי והוא דואג לי ואכפת לו ממני ואני באמת מאמינה לו אך הוא לא רוצה זוגיות איתי כי הוא מפחד לאבד את הקשר שלו איתי והוא מפחד לאבד אותי ואני מאמינה גם בזה.

אבל חזרנו לדבר אחרי שלושה חודשים בהתחלה כחברים ואז לאט לאט הקשר הרומנטי התחיל להתפתח שוב והרגש שלנו חזר והוא אמר שהוא מרגיש שבזמן הזה הוא הכחיש את הרגשות שלו אלי והוא ברח מהן ולא הבין מה הוא מרגיש שאחרי שהוא מדבר איתי הוא מבין שהוא אוהב אותי וכל בנות הזוג הקודמות שלו הוא ניסה להוכיח לעצמו תמיד שהוא אוהב אותן כך שהוא מדבר עם בחורות אחרות כדי לבדוק אם הוא באמת אוהב אותן ולא מעוניין באחרות ואיתי הוא לא מרגיש את הצורך בכך והפסיק את כל זה הוא אמר לי שלאחר שהוא התחיל איתי את הקשר הזה הוא הבין שהוא אף פעם לא באמת אהב מישהי ובזכותי הוא יודע את זה שוב היה אותו קטע שהוא לא רוצה לאבד אותי ולפגוע בי אבל בסופו של דבר נכנסו לזה אחרי מספר חודשים של דיבור וקשר עמוק והרגשה של אהבה, בשיחות היו גם שיחות על העתיד על כך שאנחנו רואים עתיד ביחד של חתונה וילדים ולגור ביחד אחרי כל זה נכנסו לזוגיות היא נמשכה כמעט כחודש ביום שבת היינו אמורים להיות חודש ביחד וזה הרגיש הרבה יותר עבור שנינו כי הקשר שלנו היה יותר עמוק מזה אך לפני כיומיים הוא נפרד ממני לאחר שנפגשנו והיה לנו טוב ביחד והוא אמר לי שהוא רוצה להישאר איתי ככה לתמיד והוא לא צריך יותר מזה והזמן עבר לנו מאוד מהר בלי שנשים לב מרוב שנהנו אבל אחרי שהלכתי באותו לילה בשעה שתיים בלילה הוא שלח לי הודעה ארוכה שהוא לא רואה עתיד איתי בגלל העבר שלנו והוא אוהב אותי אך לא בצורה של זוגיות אלה כאל חברה טובה

אני אבודה לחלוטין תמיד אחרי כל התקדמות בקשר שלנו אחרי כל צעד קדימה הוא היה לוקח שתיים אחורה ואז חוזר ואומר לי שהוא אוהב אותי אך לא הבין את זה

אני מאמינה שהוא בחור טוב אבל מבולבל שנפגע בעבר מאנשים ומבנות זוג ושהלב שלו לא מוכן לאהבה כזו כי הוא מפחד להפגע אז אחרי כל צעד קדימה ביחסים שלנו הוא נרתע אחורה אני מאוד אוהבת אותו ותמיד נתתי לו את כל הלב שלי ואני רק רוצה שיצליח וירגיש טוב ושהלב שלו לא יפחד וירגיש אהוב והנפש שלו תחלים מפגיעות עבר

כרגע אנחנו פרודים החלטנו שיקח לעצמו כמה ימים לחשוב ולסדר את המחשבות

אני לא יודעת מה לעשות יותר, מרגיש לי שזאת אהבה אמיתית מצדי ומצידו אך הוא תמיד מפחד ולכן כל פעם מרגיש שאין לו רגשות אהבה כלפי אך אחרי תקופה זה חוזר לו.

מה עלי לעשות? לנסות לעזור לו להבין? להלחם עליו? להתפלל? או לוותר? אני מאמינה שהוא בן אדם טוב ומקסים שבאמת התכוון לכל מילה כשאמר שהוא אוהב אותי אך הוא שוב בורח מהלב שלו, האם אלוהים מנסה להגיד לי משהו? האם זאת באמת אהבה?

אני אוהבת אותו ורוצה להמשיך איתו את הזוגיות ולהתחתן ולהביא ילדים אני מרגישה שיש בנינו אהבה גדולה ואמיתית אך הוא מפחד ומתרחק אני לא יודעת מה עלי לעשות לא הרגשתי כך לאף גבר אחר שפגשתי בעבר ויש פה חיבור עמוק גם לדבריו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תבנית הקשר המשובש ביניכם חוזרת על עצמה: התקרבות וניתוק. שוב התקרבות, שוב ניתוק...

לי נראה שלא נכון להמשיך בקשר כמו שהוא עכשיו, מפני שהתבנית הזאת לא תשתנה.

יש לך שתי אפשרויות:

אני ממליץ על הראשונה - הפשוטה ביותר. לומר לעצמך שאת ניסית כמה פעמים. זה לא הולך. עדיף שכל אחד מכם יצא לדרך חדשה. נכון שאת מסבירה לעצמך שהוא סובל מפגיעות בעבר, לכן את מרחמת עליו, רוצה לעזור לו וכו' אבל יתכן שלא זו הסיבה הנכונה. מניסיוני נוכחתי שבחור או בחורה שלא מצליחים להחליט על חתונה בזוגיות אחת, ונראה שיש להם קושי אובייקטיבי, מגיעים מהר מאוד לחתונה בזוגיות אחרת.

אפשרות שניה, אם את לא מוכנה לוותר, כי את מרגישה שיש משהו נכון בקשר שלכם. עליך להתנות את המשך הקשר בכך שהוא ילך לטיפול רגשי, מקצועי, אצל פסיכולוג או עובד סוציאלי קליני. את לבד לא תצליחי לזהות ולשנות גורמים כל כך עמוקים באישיות שלו שמטלטלים את הקשר שלו אתך. רק טיפול מקצועי יכול לזהות מה הקושי שלו מולך וכיצד אפשר לשנות זאת.

בהצלחה!