זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/20 01:14 יג בתשרי התשפא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום וברכה ,

אני נמצאת בסיטואציה קצת מורכבת ואשמח להכוון

אז הסיפור הוא כזה: אני מנהלת זוגיות במשך שה וחצי כמעט שהכרנו שנינו היינו שומרי מסורת אך לא יותר מידי מהרגע שנהיינו ביחד לאט לאט התחזקנו יותר ויותר שנינו חזקנו אחד את השני

המשפחה שלו יותר מקפידים משלי ומעבר לשמירת שבת שזה תמיד עשיתי התחלתי לנהוג בצניעות לשמור חגים שיעורי תורה לברך על כל דבר ועוד

אך לאט לאט שמתקרבים לבורא עולם מבינים שזה סיטואציה פסולה כי חברות זה אסור!

אנחנו הרבה יותר מקפידים בעינייני נגיעה לאחרונה אך זה גם קושי

אני לא יודעת מה לעשות הרי להתחתן זה לא על הפרק לפחות מצידו

מבחניתו להתחתן רק כאשר יהיה לו רכוש ועבודה קבועה כדי לחיות בכבוד ובכלל המצב בארץ קורונה והכל

כבוד הרב אני אוהבת אותו באמת קשה לי לוותר עליו אך יודעת שזה אסור

אם תוכל לייעץ לי אשמח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני שמח שמצאתם אחד את השני, וברור שהדברים מונהגים על ידי בורא עולם, ואתם הולכים ומתקדמים וחוזרים בתשובה בדרך הנכונה. ואמנם כעת אתם צריכים למסד את הקשר שבינכם. כתבת במכתב שהבחור יש לו עיכובים, ולכן נראה לי יש לגרום לכך שהבחור יפגש עם רב שמקורב אליו והרב יסביר לבחור את חשיבות החתונה ושהקב"ה שנותן חיים לכל חי גם נותן פרנסה וזוגיות ואם מצאתם זה את זו עשו זאת בקצרה, אם קורונה ובלי קורונה, אלה עכובים צדדיים, העיקר הוא להקים משפחה בישראל שהולכת על פי תורת משה רבינו עליו השלום. הקב"ה נותן חיים הוא נותן פרנסה. על כן חפשו איש או רב מכובד שיהיה מוכן לשוחח עם הבחור וביחד איתך תשדרו שהנושא יסתדר ואי"ה תשמחו בחתונתכם. ברור שאם הוא לא יסכים אי אפשר להאריך ולהמתין לנשואין, ובייחוד שלבנים בד"כ הדבר לא ממהרים כל כך, אבל בנות רוצות להקים בית ולא יכולות לחכות עד ביאת גואל צדק. על כן תשתדלו בנושא.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ