זוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/19 18:09 ב באדר א'

שאלה

כבוד הרב אני פונה אלייך מתחושת תסכול וייאוש ואני יודעת שאוכל לקבל את התשובה והעזרה שלי,

אני בחורה חילונית אבל אני מנסה כמה שיותר לשמור מסורת ואני גם מאוד מאמינה

לאחרונה פגשתי בחור באמת מדהים אך יש לו מעט קשיים-אמו חולת סרטן הוא לוחם בצבא ועובד הרבה כדי לעזור למשפחה במימון

לאחרונה אמו עברה ניתוח ובגלל זה לא יצא לנו לדבר,חשתי יאוש ותסכול מכך ואמרתי לו שאני רוצה לחתוך ועשיתי טעות

אני לא באמת רוצה לחתוך ממנו,עשיתי את זה מתוך החלטה פזיזה וחיפזון ואני מאוד מצטערת על זה

ניסיתי להתקשר אליו לתקן את זה אך הוא לא ענה

ביקשתי ואני עדיין מבקשת כל לילה מהקב"ה שישלח אותו בחזרה אליי ונשבעתי שאדבר עליו כמה שפחות ואנסה כמה שפחות להתעסק בזה כי זה נתן לי תחושת ייאוש

בנוסף,החלטתי לקבל על עצמי את קריאת שיר השירים כל יום 120 דקות לפני עלות השחר לזוגיות

אני לא מצליחה לשחרר מהחבור הזה,הוא בן אדם שמאוד חשוב לי ואכפת לי ממנו

אני מתלבטת אם לשלוח לו הודעה ולהודות ולהצטער על מה שעשיתי אך חוששת שככה אני מערערת ולוקחת את הכוח לידיי כי הרי אני מבקשת כל לילה מהקב"ה ואני מאמינה שהוא יחזיר אותו אליי אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות

לפעול וליזום או לחכות שמשהו יקרה בעצמו

כי אני לא רוצה להראות ערעור באמונה אני מאמינה שהקב"ה שומע את תפילותיי ועוזר

מצד שני אני מרגישה תסכול וייאוש כי עשיתי טעות ואני מאוד מצטערת עליה

מבקשת את עצתך בנושא

תודה רבה

תשובה

שלום.

אין שום סתירה בין האמונה בה' לבין הפעולה והיוזמה. אם אני מאמין בו אז אני לא אעבוד ולא אלך לרופא? הפוך בדיוק. אעבוד ואתפלל שהפרנסה תגיע דרך העבודה. אלך לרופא ואתפלל שה' ישלח על ידו את הרפואה. הפעולות שאנחנו פועלים יוצרות את הכלים שדרכם ה' פועל, וכך אנחנו שותפים איתו. כל זה בתנאי שלא משתעבדים לפעולה שלנו, וזוכרים מי זה שנותן את הכח לפעול.

לגופו של עניין, אם את חושבת שטעית בהתנהגות, בוודאי שיש מקום להתנצל ולתקן, ואפשר לעשות את זה בכל מיני דרכים. כמובן ברמה נורמלית ובלי לכפות את עצמך עליו.

לפני שאת פועלת ולאחר מכן תמשיכי כמובן בתפילות, ובע"ה הכל יתגלגל לטובה.