זוגיות שלי כשהחבר של החבר שלי מדבר נגדי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 08/11/19 00:04 י בחשון התשפ

שאלה

שלום ושבוע טוב,

בשל החשש ללשון הרע, הכל יסופר בעילום שם (מלבד שמי כמובן).

אחרי הרבה זמן, הרבה דמעות, שאלות ותפילות בזכותי של הרבה אנשים, אני במערכת יחסים עם בחור מקסים כמעט חצי שנה. עברנו לגור ביחד בימים אלו ממש.

זוגיות לעולם לא נקייה מקשיים, כל אחד והאישיות שלו, הקשיים בנפשו, הפחדים וכד'.

לצערי, יש מכשול אחד שאני לא יודעת איך להתייחס אליו. לבחור יש חבר טוב מזה 15 שנים. החבר הזה, מסיבות שאני לא יודעת, לא אוהב אותי (בלשון המעטה). חוץ מלומר עליי שאני גויה ולכן פשוט אסור להתחתן איתי, הוא אומר הכל (שאין לי יראת שמיים שחס וחלילה לא צמה בכיפור, שאני אמרר לו את החיים, שאני סוג ד, שאני פצועה, שאני רק רוצה את כספו ועוד ועוד ועוד). הוא חוזר על כך שוב ושוב ושוב. עצם תיאור הדברים של החבר הזה שקרי. אני מאוד נזהרת מבכלל לדבר עליו, לא להעלות את שמו, בפעמים היחידות שדיברתי עליו אמרתי שהחבר הזה צריך עזרה. כמובן שדבר נוסף שאמרתי, שאם ירצה ה' ונתחתן, החבר לא מוזמן לחתונה, בטח שלא ארצה מישהו ששונא אותי שם במעמד החופה.

הבחור שלי, אמנם לא מסכים איתו ומשתדל לומר לו דברים כמו "אתה לא מדבר יפה", אך הדבר נמשך כל הזמן, שיחות חוזרות ונשנות על כמה הוא צריך להיפרד ממני וכמה אני נוראית, במילים פשוט נוראיות. לא משנה מה הבחור שלי אומר, החבר ממשיך שוב ושוב.

אני לא יודעת איך להמשיך.

כל פעם שהחבר מתקשר, אני פשוט שותקת, שלא ידע שאני שם.

מחד, הבחור ממשיך איתי וכך נראה שהוא בוחר בי. הוא מדבר על חתונה.

מנגד, זה מפחיד, זה פוגע וקשה להתמודדות שיש מישהו בעולם שכל כך שונא אותי מבלי שהחליף איתי יותר מ-3 מילים.

להמשיך לשתוק? להתעלם? לסמוך על הבחור שידע להבדיל?

תודה רבה על העזרה.

תשובה

שלום וברכה,

קשה לתת ייעוץ משמעותי כשלא מכירים את כל הפרטים.

אבל לפי מה שאת מספרת נראה שאת חייבת להעמיד את הדברים על מקומם בהקדם.

את צריכה להגיד לבחור (שאת יוצאת אתו), שאינך מוכנה להמשיך ככה יותר.

שיגיד לחבר שלו באופן חד משמעי שהוא בחר בך ורוצה אותך, ואם החבר הזה רוצה איתו עוד קשר הוא חייב להפסיק עם הדיבורים הללו. ואחרת הוא מנתק איתו את הקשר.

או את או החבר הזה. אי אפשר גם וגם.

אם החבר שלך, לא מסוגל להגיד לחבר שלו, שלא ידבר דברים רעים נגדך, מציע לך לחשוב טוב אם כדאי לו להישאר בקשר עם החבר שלך.

האם הוא באמת יהיה נאמן לך בכל הדרך, כשיש לו חבר שמסית אותו נגדך.

מקווה שיהיה לך את הכוחות להגיד את הדברים באופן נחרץ.

בהצלחה רבה

הלל