זוגיות וכיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/21 16:55 יז באב התשפא

שאלה

יש לי אמא מבוגרת עם בעיות פיזיות ונפשיות לא פשוטות.יש לי גם סבתא מבוגרת מאוד שזקוקה לעזרה תכופה.יש לי אח אחד וכל נטל הטיפול נופל עלי ועליו.יש לציין שגם אחי לא בקו הבריאות.

בעלי כועס עלי על האנרגיות הפיזיות שאני משקיעה בעזרה לאמא סבתא והאח שלי.הוא טוען שאני בסוף אתמוטט ואקרוס ושאני בגלל זה לא נותנת מספיק תשומת לב לילדים שלנו

אכן קשה לי מאוד כי בנוסף לעזרה הפיזית שאני נותנת יש גם אלמנט של השקעה נפשית גדולה כי יש גם בעיות נפשיות בכל העסק.

אני מנסה להיעזר בכל מי שאפשר אבל בסופו שלאכן מוטלת עלי אחריות כבדה.

גם אני סובלת מחרדות ודיכאון אבל עדיין מנסה לעזור.

המריבות קשות ואני תוהה מה ההלכה אומרת במקרה כזה.

מה עלי לעשות?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית איש ואשה חייבים בכבוד או"א, אלא שאשה יש לה עוד מחויבות כלפי בעלה. ולכן כל זמן שהיא נשואה עיקר חובת כבוד או"א הוא כלפי הבעל, ואם נשאר זמן גם חלה חובה כלפי אביה ואמה. אולם מאידך גיסא צריך לדעת שזה בלתי אפשרי לראות אמא - סבתא זקנים שצריכים ומשועים לעזרה ולא להושיט עזרה, זה אפילו יכול לפגוע בילדים שלכם שיראו שההורים שלהם לא מכבדים את ההורים שלהם, לכן ראוי להגיע לאיזה פשרה מסוימת לפי מספר שעות ולעזור לאו"א שיחיו לאורך ימים. אבל ברור שאם יש מצב שהבית שלכם יהרס חלילה, עדיף לשמור על הבית הפרטי מאשר בית ההורים.

שבו יחד והחליטו כמה ואיך אתם מסייעים לבני המשפחה המבוגרים יותר

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ