'ותלמוד תורה כנגד כולם'

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/10/18 23:49 א בחשון התשעט

שאלה

האם ניתן להבין מכך שלימוד תורה הוא כנגד כולם (כיבוד הורים גמילות חסדים והשכנת שלום) שהרצון האלוקי הוא שבניו כולם ישבו ללמוד תורה?

או שקיום מצוות התורה נכלל בהגדרת לימוד התורה?

ומה עם 'ממלכת כהנים וגוי קדוש'-הציווי לקיים ממלכה עם כל תפקידי ה'חול' שבה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

אין ספק שיש ציווי לקיים ממלכה עם כל תפקידי החול שבה. אין גם ספק שרק מעטים מסוגלים לשבת וללמוד תורה כל היום מכל מיני סיבות - נפשית, כלכלית ועוד.

האמירה 'תלמוד תורה כנגד כולם' משמעותה - הגדרת האליטה. לכל אומה יש מנהיגות המבוססת על חשיבות האנשים. יש מקומות שבהם המשפטנים - עורכי הדין הם המנהיגים. במדינת ישראל, למשל, לאנשי הצבא יש מקום מאד מאד בכיר במנהיגות הציבורית. מעטים ראשי הממשלה שלא היה להם עבר צבאי משמעותי. חז"ל מלמדים אותנו שבעולמה של היהדות - האליטה הם תלמידי החכמים - לומדי התורה. ועל כן, עם כל חשיבותם של המקצועות האחרים, יש מקצוע אחד העולה על כולם.

ברכה והצלחה

טוביה

tsias1@Gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן