ויטמינים כשרות לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 27/04/22 19:24 כו בניסן התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

הזמנתי מהאינטרנט לפני חג הפסח ויטמנים הנקראים רוטס (תוספי תזונה) והמשלוח הגיע בפסח לאחר שכל החמץ כבר נמכר ואסור לאוכלו. על הכדורים עצמם יש כשרות אך לא רשום אם כשר לפסח או לא אז מחשש לחמץ לא השתמשתי בהם בחג.

האם מותר לקחת את הכדורים לאחר החג או שזה יכול להיחשב כחמץ שעבר עלין הפסח כי לא נעשתה עליהם מכירת חמץ כי הגיעו באמצע פסח?

אני לא מבינה כלכך מה זה אומר אבל אלה הרכיבים

תכולה:
ויטמין B1‏ (Thiamine mononitrate)‏ 2.5 מ"ג
ויטמין B2‏ (Riboflavin)‏ 3 מ"ג
ויטמין B3‏ (Niacin & Inositol hexa nicotinate)‏ 15 מ"ג
ויטמין B5‏ (d-calcium pantothenate)‏ 75 מ"ג
ויטמין B6‏ (pyridoxine)‏ 10 מ"ג
ויטמין B12‏ (CyanoCobalamin)‏ 6 מק"ג
חומצה פולית‏ (Folic Acid)‏ 200 מק"ג
ביוטין‏ (Biotin)‏ 300 מק"ג
נחושת‏ (Copper sulfate)‏ 1 מ"ג
אבץ‏ (Zinc oxide)‏ 30 מ"ג
ברזל‏ (Iron bisglycinate)‏ 18 מ"ג
ויטמין c‏ (Calcium ascorbate & Ascorbiv acid)‏ 120 מ"ג
מנגן‏ (Manganese sulfate)‏ 0.5 מ"ג
MSM‏ (Lignisul®)‏ 250 מ"ג
ל-ציסטאין‏ (L-Cysteine)‏ 140 מ"ג
כולין‏ (Bitartate Choline)‏ 25 מ"ג
אינוזיטול‏ (Inositol)‏ 25 מ"ג
ל-גלוטטיון‏ (L-Gluthatione)‏ 1 מ"ג

רכיבים:
ויטמינים ומינרלים כמפורט בטבלה, MSM, מגביר חוזק: סידן קרבונט; מתחלב: צלולוז (MCC); ל-ציסטאין, כולין, אינוזיטול, מונע התגיישות: סיליקון דיאוקסיד; מייצבים: חומצה סטארית, נתרן קרוסקרמלוז; מונע התגיישות: מגנזיום סטארט; חומרי הזגה: פוליויניל אלכוהול, פוליאתילן גליקול, מגנזיום סיליקט הידרוקסיד; צבע מאכל: טיטניום דיאוקסיד; ל-גלוטטוין.

תשובה

שלום וברכה

לאחר הפסח אפשר להשתמש.

בברכה

יצחק דביר