וידוי ושחרית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/08/21 18:55 כז באב התשפא

שאלה

שלום אדוני הרב,

אודה לך אם תוכל לענות לי על שתי שאלות:

1. בבקרים אני הולך להתפלל עם הנץ ומגיע לבית הכנסת בערך ברבע ל5, הבנתי שאסור לשים תפילין עד 5:05 בערך, האם מותר לי להתחיל את התפילות עד הודו לה', וב5:05 לשים תפילין?

2. ביום שני, ראש חודש אלול, רציתי לקרוא את הוידוי הגדול לרבנו נסים ז"ל, האם תוכל לבאר לי קצת לגביו, האם צריך לקוראו בעמידה, האם יש שעות מסוימות בו נהוג לקרוא אותו?

תודה רבה,

תשובה

שלום

1. כן

2. מכיון שזה וידוי צריך לומר אותו בעמידה. יש נוהגים לומר אותו בערב חודש, אבל אתה יכול לומר גם בראש חודש. אין שעות מסוימות לומר אותו.

כל טוב