וידוי בקריאת שמע

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/12/19 07:10 ג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

כשאני קוראת קריאת שמע שעל המיטה אחריי חצות הלילה אני יכולה לאמר וידוי שנמצא באמצע הקריאה?

האם אחריי קריאת שמע שעל המיטה מותר לדבר/ להתפלל לה' בשפה חופשית או באמצע הלילה שאני מתעוררת( עוברת תקופה לא קלה כרגע ...)

תודה רבה

מחכה לתשובה

תשובה

לשואלת שלום,

יהי רצון שהתקופה הזאת תסתיים על הצד הטוב ביותר ותצאי ממנה מחוזקת כפליים.

א. אכן את יכולה לומר את הוידוי.

ההבדל בין לפני שעת חצות ולאחריה הוא בברכת המפיל, שלאחר חצות אין אומרים אותה.

ואמנם בימים שלא אומרים תחנון, אם את הולכת לישון לפני חצות, לא אומרים וידוי כי זה כאילו שייך גם ליום הקודם.

(כף החיים סימן לב אות סד)

ב. לאחר קריאת שמע וברכת המפיל, יש להימנע מדיבור. אם את חשה שאת צריכה לדבר באופן קבוע אחרי קריאת שמע, העצה הטובה ביותר היא לומר ק"ש על המטה, להתפלל ולדבר, ורק בסוף, לפני השינה, לברך ברכת המפיל. (ואפשר להחמיר לומר גם שוב קריאת שמע)

כך אין שום בעיה.

(משנה ברורה סימן רלט ד)

בהצלחה בכל אשר תפני.