ואהבת לרעך כמוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/07/20 12:30 י באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב יהודה עמיחי

אבקש שתמליץ לי בבקשה על לימוד תורה(ספר) שיעזור לי לשפר את מידת ואהבת לרעך כמוך..

זו מידה קשה אצלי ומאתגרת עבורי מאוד ואני מתקשה לשפר אותה מאז שחזרתי בתשובה .קשה לי לפעמים להבין אנשים ולהסתדר איתם ורוב הזמן מאבד סבלנות וייצר הרע מנצח אותי במידה הזאת.אפילו בשחרית קשה לי מאוד להגיד בתחילת התפילה שאני מתחייב לאהוב כל ... ומעדיף לדלג את הפסוק מאשר לומר ולא להאמין לפסוק...

אשמח להמלצתך הרב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי מאד ללמוד הרבה "מסילת ישרים" ולתקן את הדברים, דרגה דרגה, לפי הסדר שמופיע במסילת ישרים. כמן כן יש ברורי דינים בספר רעך כמוך" לרב וסרמן. ראוי גם ללכת לרב איש מקצוע שידריך אותך כיצד עושים את ההתגברות הזאת, יש הרבה דרכים למקום, אבל צריך אדם למצוא את הדרך המתאימה לו. בכל אופן עצם זה שאתה מצליח לזהות את הבעיה זה כבר הדרך הנכונה לתשובה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן