ואהבת לרעך כמוך

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/03/18 00:01 ו בניסן התשעח

שאלה

רשבם אומר:"רעך הוא אם טוב הוא אבל לא אם הוא רשע כדכתיב יראת ה שנאת רע" מי נכלל בגדר חבר רשע?

תמיד אומרים לנו לאהוב ולכבד גם את מי שלא שומר תורה ומצוות ולא הולך בדרכנו, האם הם נקראים החברים הרשעים שאסור לאהוב?

תודה

תשובה

שלום יקרה!

שאלה גדולה שאלת..

מה זה חבר רשע?

אני חושבת שאפשר לחלק את ה'רשעים' לשתי קבוצות.

יש רשעות אובייקטיבית

ויש רשעות סובייקטיבית.

קודם כל , כדאי להקדים ולומר שבדור שלנו כדאי לא לחשוב על אף אחד שהוא רשע אלא רק איך אני חווה את האדם הזה ומה הוא עושה לי בנפש.

נתחיל מהסוג הראשון- מדובר באנשים שממש מחרפים של שמיים בגלוי, ובזים לקב"ה ולתורתו, מחללים את התורה במזיד.

רוב החילונים ממש ממש לא במקום הזה. באופן אישי יצא לי להכיר רק שני אנשים כאלה בחיי, ששניהם עברו טראומות קשות בחייהם ולכן השתדלתי לא לשפוט אותם .

ולאלה שכן- באמת כדאי להתרחק מאנשים כאלה, זה לא מקדם אותך לשום מקום וחבל.

או על אנשים אנטיפתים במיוחד. מזלזלים בכל אחד, אין להם עין טובה, מנצלים אחרים לרעה..

הסוג השני- כאן מדובר על אנשים שבגדול הם לא רעים, אבל את שמה לה שבמפגש שלך איתם את מוציאה מעצמך צדדים לא טובים בצורה מובהקת- נהיית צינית, לא רגישה וכו'. או- לידם את ממש לא מצליחה להיות מי שאת באמת.

לדעתי גם מאנשים כאלה כדאי לשמור מרחק, לא להיות החברה הכי טובה..

ובכל מקרה, בשני ה'סוגים', תמיד לנהוג ברגישות ובכבוד. אף פעם לא לגרום לאדם השני (רשע ככל שיהיה) פגיעה מסוימת בגלל שהוא מאיים על העולם הרוחני שלך.

מוזמנת להמשיך לשאול במייל שלי או באתר,

כל הכבוד על הבירור!

שיר

shiryozev@gmail.com